De Spiegel Zonwering - RTV Utrecht Reclame

De Spiegel Zonwering, al 86 jaar een begrip in de provincie Utrecht en in 2014 uitgeroepen tot ‘Outdoor Inspiration Dealer’ door Luxaflex. Ook is De Spiegel al jaren een tevreden adverteerder bij RTV Utrecht. Wij spraken met de broers Marcel en Paul van Hoorn die sinds 2006 als derde generatie de directie vormen.

De Spiegel is in 1929 gestart in Groenekan met zonwering en een schoonmaakbedrijf. Marcel vertelt: ”Vroeger was de zonwering heel anders, je had namelijk alleen markiezen en stalen schermen. Van origine zijn we dus eigenlijk een markiezenfabriek. De markiezen maken we nog steeds helemaal zelf, maar de schoonmaak is uiteindelijk verkocht”. De Spiegel is jarenlang gevestigd geweest op de Herenstraat in Utrecht. ”Inmiddels zitten we alweer negen jaar op de Savannahweg aan de rand van de stad, maar we worden nog steeds gebeld met de vraag of wij dat bedrijf van de Herenstraat zijn. We zijn daar echt een begrip geworden, maar ja… wat verwacht je anders na 37 jaar op deze locatie gezeten te hebben!” grapt Paul.

De Spiegel levert in heel Nederland, maar het merendeel van de klanten is afkomstig uit de provincie Utrecht. De kracht van het zonweringbedrijf is de grote vakkennis. ” Wil je succesvol zijn dan moet je natuurlijk alles van je producten af weten” vertelt Marcel. Paul bevestigd dit en voegt eraan toe: ”Dat past ook bij onze filosofie, we staan voor betrouwbaarheid en helpen de klant gewoon altijd goed. Service staat bij ons voorop!”

We vroegen beide heren hoe het met de concurrentie gesteld staat in de provincie. Marcel antwoord: ”Concurrentie is goed, maar op dit moment ervaren we er weinig van. Mede door de crisis zijn er veel kleinere bedrijven weggevallen en daarnaast bedienen wij voornamelijk het hogere segment. Daarin zijn we behoorlijk uniek. We leveren kwaliteitsproducten die we graag aan ge├»nteresseerden laten zien in onze showroom. Er komen steeds meer toepassingen vandaar dat de showroom alweer verbouwd wordt. En gelukkig is de consument ook weer bereid om meer geld uit te geven aan degelijke luxe goederen”.

De Spiegel Zonwering is een slagvaardig bedrijf. Marcel vertelt: ”Ons team is elf man groot en dat is wel nodig ook! Het hele jaar door is het vrij druk, maar als buiten de temperatuur gaat oplopen dan weten we dat we allemaal klaar moeten zitten bij de telefoon. Dan wil opeens iedereen een nieuwe zonwering.”

De Spiegel is destijds begonnen met adverteren bij RTV Utrecht op Bingo FM. Uiteindelijk wilden zij een groter bereik en daarom hebben ze voor Radio M Utrecht gekozen. Marcel vertelt: ”Heel herkenbaar is natuurlijk onze Henk Westbroek radiospot, aan het opnemen daarvan hebben we leuke herinneringen! Dat was in de studio bij RTV Utrecht en dat duurde de hele middag voordat Henk eindelijk tevreden was met het resultaat, haha!”.

De Spiegel is ook online te zien op rtvutrecht.nl en de smartphone/tablet app. Op de vraag of ze veel reacties hebben ontvangen op de campagne weet Paul ons ook nog wat leuks te vertellen: ”Het grappigste wat we naar aanleiding van onze campagne bij RTV Utrecht hebben gehoord is eigenlijk van een mevrouw geweest die ons belde. Deze dame had namelijk een papegaai die het deuntje uit onze commercial elke keer weer mee floot als we op de radio te horen waren.”

Wilt u een bezoek brengen aan de Spiegel Zonwering? Dan bent u altijd van harte welkom in de showroom op de Savannahweg 49 in Utrecht. ”Een afspraak maken is niet nodig en de koffie of thee staat voor u klaar!” Aldus Marcel.

Voorbeelden