Adverteren op televisie | RTV Utrecht Reclame

Adverteren op TV

Televisie zorgt nog steeds voor veel impact. Vraag mensen welke reclame uiting ze de afgelopen tijd het meest is bijgebleven en velen zullen een bekeken televisiereclame noemen.

TV is overal, op een groot scherm in de huiskamer, maar ook op andere plekken: onderweg via je tablet of mobiel. Uitermate geschikt voor productpromotie, naamsbekendheid en zaken die vragen om beeld vanwege de emotionele meerwaarde.

De voordelen van adverteren op televisie

Impact en groot communicatievermogen (beeld en geluid)

TV genereert de meeste korte tot midden lange termijn verkoop

TV-reclame zorgt daarnaast voor lange termijn effecten: naamsbekendheid!

In 2020 keek de Nederlander gemiddeld 206 minuten per dag televisie

Groot bereik tegen relatief lage kosten

Consumenten zien TV-reclame, met afstand, als het meest betrouwbare medium

Adverteren op RTV Utrecht


Nieuws en actualiteit uit de regio zijn een geliefd thema en de kracht van RTV Utrecht. Naast onze populaire nieuwsprogramma's UNieuws en UVandaag zijn ook wekelijks de programma's Bureau Hengeveld, Westbroek! en Van Rossem Vertelt te zien. Uiteraard is het doeltreffend om rondom specifieke programma's te adverteren om zo je doelgroep optimaal te bereiken. Ook is het ook mogelijk om een programma te sponsoren middels een billboard. Billboards kunnen worden ingekocht en uitgezonden voor sport en culturele programma's. Daarnaast behoort adverteren op teletekst ook tot één van onze mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie!

De kracht van de televisiezender zit voor een belangrijk deel in de herhaling van de uitzendingen, het zogenaamde carrouselmodel. Iedereen kan kijken naar onze programma's op een moment dat het hem of haar uitkomt.  Onze televisiezender bereikte in 2020/2021 wekelijks ruim een half miljoen unieke kijkers welke een sterke regio gebondenheid hebben. Ook net buiten de provinciegrenzen is de interesse in onze televisiezender groot.
Bekijk hier ons bereik

Een TV commercial op RTV Utrecht hoeft daarnaast niet duur te zijn. De kosten voor de productie zijn variabel en afhankelijk van het concept. Zo is het mogelijk om een grafische televisiecommercial te laten maken of een full motion commercial, die op locatie wordt geschoten. Wij werken samen met professionele producenten die je hierin ook uitstekend advies kunnen geven.

RTV Utrecht is deelnemer aan het kijkonderzoek van Stichting KijkOnderzoek (SKO), uitgevoerd door Intomart GfK. Hierdoor kunnen we je televisiecampagne cijfermatig evalueren.

Een overzicht van de frequenties van RTV Utrecht vind je hier.

Maandbereik van 1.467.000 kijkers

Ook net buiten de provinciegrenzen is de interesse in onze televisiezender groot. Dat bewijst ons gemiddeld maandbereik van bijna 1,5 miljoen kijkers!

Meer vertellen met een Infomercial

Heb je een uitgebreide boodschap die niet past in een korte commercial? Kies dan voor een infomercial!

Gebruik je commercial ook op andere kanalen

Op je website, social media of als pre-roll op de online kanalen van RTV Utrecht!


Adverteren op UStad


UStad is de lokale televisiezender voor en door de inwoners van de stad Utrecht. Onder de inwoners van de stad zijn wat meer jongeren en hoger opgeleiden te vinden dan in de provincie. Daar wordt ook rekening mee gehouden in de programmering. Om de inwoners uit de stad een kijkje te geven in wat er gebeurt in verschillende wijken en culturen is er het programma U in de Wijk. Daarnaast is er iedere dag op UStad een nieuwsprogramma te zien met nieuws uit de stad en directe omgeving en agendatips. Maar ook DocU's en films over de stad Utrecht of van Utrechtse makers worden regelmatig vertoond door het jaar heen. Bijna de helft van de inwoners van de stad Utrecht kijkt naar de zender. Weten op welke frequentie UStad is te ontvangen? Klik hier.

Bekijk het bereik hier (pdf)

163.000 kijkers uit de stad Utrecht

UStad trekt maar liefst 48% van de inwoners uit de stad naar de zender

Adverteer op 2 TV zenders

De toegevoegde waarde van het gelijktijdig adverteren op onze twee zenders RTV Utrecht en UStad is erg groot. Je reclameboodschap wordt dubbel zo snel opgepikt!

Bereik de hoogopgeleiden in de stad

Een groot deel van de kijkers van UStad is hoog opgeleid.

Referenties

Wat onze klanten zeggen